Probleme cu hidroizolatia: ce trebuie sa stii inainte de a reface hidroizolatia blocului

hidroizlatie terasa bloc finalizata

Daca locuiti la etajele superioare si vi se pare imposibila rezolvarea problemelor cu infiltrtiile dorim sa va ajutam cu cateva sfaturi in aceasta privinta.

In primul rand acoperisul este considerat parte comuna la fel ca usa de la intrare a blocului si teava de scurgere deci la aceasta lucrare trebuie sa contribuie toata lumea, iar daca refuza sunt organe abilitate ale primariei (in general cei de la dispeceratul politiei locale va pot indruma) care pot obliga si chiar amenda asociatia de propietari in vederea rezolvari acestei probleme, legislatia asociatiilor de propietari prevede ca pentru a efectua lucrari de reparatii este nevoie de 3 oferte care trebuiesc prezentate consiliului de administratie al asociatiei care trebuie sa aleaga cea mai buna oferta.

Pentru a fi executata o lucrare de calitate si cu o durata de viata lunga lucrarea trebuie facuta pe toata suprafata scarai in acelas timp, (din punct de vedere financiar sunt fime care lucreaza in rate de pana la 6 luni).

Alegerea materialui/membranelor hidroizolante ele sunt de mai multe tipuri: APAO, SBS, si APP noi recomandam folosirea membranelor SBS fiind mai rezistente in timp si cu armatura poliester cu o grosime de minim 3.8-4mm avand o greutate de 5kg/mp.

Schimbarea gurilor de scurgere: in zona gurilor de scurgere (in general acolo sunt problemele) trebuie facuta o verificare atenta, in marea majoritate a cazurilor este necesara decopertarea pana la sapa de nivel scoasa scurgerea veche si inlocuita cu una noua, in acest timp se inspecteaza teava pluviala sa nu fe fisurata. Trebuie facuta cu atentie etansietatea guri de scurgere cu teava pluviala.

Amorsarea si pregatirea suprafetei suport: inainte de amorsare suprafata suport trebuie sa fie curata desprafuita. In caz ca suprafata suport prezinta galme/unflaturi acestea se formeaza datorita lipsei de aerator/deflector (sunt vapori de apa care nu au pe unde sa evapore) acestea trebuiesc taiate si topite.

Punerea in opera a membranelor bituminoase se incepe din zona scurgere/pluviala/jgheab (punctul cel mai jos) si se continua catre cel mai inalt punct astfel incat imbinarile sa ”contra apei”

Montarea aerator/deflector se monteaza 1 la 100mp de hidroizolatie, se da o gaura pana la sapa de nivel apoi se lipesc suplimentar cu inca un strat de membrana ele ajuta cum am spus si mai sus la evaporarea condensului din acoperis.

Montare parafrunzar el se montaza in zona scurgerilor si are rol de a impedica patrundera frunzelor si alte corpuri straine in pluviala.

Sper ca aceste informatii sa va fi fost de ajutor.