Ce tamplarie PVC este cea mai potrivita pentru proiectul meu?

Termopanele nu mai sunt un lux. Incep sa devina o necesitate si asta se poate vedea cu ochiul liber la orice bloc, casa, asta ca sa nu mai vorbim despre vile. Principalul avantaj consta in gradele Celsius in plus din apartament …

Alegerea tipului de geam termopan
Alegerea unui tip de geam termopan este, nu de putine ori o mare dificultate pentru nespecialisti.
In cele ce urmeaza va vom prezenta cateva sfaturi practice pentru a fi siguri ca alegerea pe care o veti face va fi cea mai buna.

Stiati ca exista anumite standarde recomandate in alegerea tamplariei si sticlariei, precum:
· in ceea ce priveste sticla, se recomanda folosirea sticlei de tip low-E, pentru o bariera termica foarte ridicata, care determina o scadere a coeficientului de transmisie termica. (K=1,1W/mpK)
· pentru a se incadra in standardele de izolatie fonica se recomanda ca ansamblul de fereastra cu geam termopan sa reduca zgomotul exterior cu minimum 29dB

Pentru tamplarie se recomanda:
· pentru blocurile de locuinte se recomanda utilizarea tamplariei PVC
· se recomanda ca grosimea peretilor profilelor sa fie de cel putin 3 mm
· armatura utilizata se recomanda a avea o grosime de 1,5 mm pentru a asigura o buna rezistenta mecanica a profilelor
· se recomanda utilizarea unei feronerii de tip reglabil

CRITERII DE ALEGERE A GEAMULUI TERMOPAN

Exista cateva criterii de care orice cumparator ar trebui sa tina seama inainte de a formula o cerere de cumparare.
· Pretul este un criteriu de selectie care incepe sa-si piarda pozitia de prim determinant al deciziei de cumparare. Acesta datorita faptului ca pretul este tot mai putin important fata de calitate.
· Tipul de geam. Aspectele si performantele geamului termopan pot fi modificate prin incorporarea in unitatea de geam a diferitelor tipuri de sticla, grosimea foilor de sticla si natura gazului din interiorul cavitatii formate. Cel mai folosit tip de sticla este cel de tip float. Acesta se remarca prin trei caracteristici de baza: calitate, transparenta si claritate. Conform testelor efectuate utilizarea geamului termopan diminueaza pierderile de energie cu cel putin 50 % pe baza mentinerii unei temperaturi constante.

Cea mai buna alegere este sticla Low-E (Low Emissivity). Aceasta are mai multe straturi microscopice de argint care fac ca foaia de geam sa aiba o izolare termica superioara, care pierde numai 10% din caldura. Sticla LOW-E actioneaza ca o bucata de tabla pusa in spatele caloriferului, reflectand 90% din caldura spre interiorul camerei. Acest tip de geam este foarte bun iarna: daca afara sunt -10 grade C, iar in casa +20 grade C, pe un geam termopan obisnuit vor fi doar +9 grade C, in timp ce pe cel cu LOW-E vor fi +17 grade C.

Lasă un răspuns