Ce inseamna flexibilitate la rece?

hidroizolatii

Flexibilitatea la rece a membranelor se refera la temperatura exterioara la care acestea pot fi aplicate. Membranele destinate a fi folosite in timpul rece cu flexibilitate de -10, -15, -20 sau -25 grade Celsius sunt astfel aditivate ca sa fie mai moi, maleabile, la acele temperaturi, pentru a usura croirea si aplicarea acestora. In mod logic, aceste materiale nu se vor aplica in conditii de calitate atunci cand temperaturile sunt pozitive si, in special vara pe vreme calduroasa, deoarece vor fi mult prea moi.

Pentru a putea fi aplicate, aplicatorii trebuie sa foloseasca mai putin decat ar fi necesar flacara, astfel incat lipirea materialului va fi superficiala cu efecte negative (dezlipire, lasare a materialului, in special pe partile verticale, aparitia de gogosi, pungi de aer etc) pe parcursul duratei de viata.

Flexilbilitatea la rece actioneaza invers cu stabilitatea la cald. Deoarece membranele bituminoase se aplica cu flacara, adica cu caldura, este important ca stabilitatea la cald sa fie cat mai mare.

Perioada aplicare Flexibilitate la rece Stabilitate la cald
Vara Mica – 0 / -5 gr C Mare – 130 gr C
Iarna Mare -5 / -20 gr C Mica – 110 – 120 gr C

.