Termosistem: care este perioada optima, alegerea tipului si prețuri

Din experienta noastra dorim sa va impartasim cateva aspecte legate in realizarea unui termosistem eficient, in primul rand trebuie tinut cont de temperatura ambientala in timpul realizari termosistemului care dupa parerea noastra trebuie sa fie in jurul a 20°C iar in momentul aplicari masei de spaclu si a tencuieli decorativa sa nu fie aplicate bataia razelor solarare puternice deoarece are loc o uscare fortata si acest lucru nu este recomandat nici un producator.

Pregatirea suprafetei: suprafata suport trebuie sa fie curata, rezistenta iar daca a fost aplicate tencuieli integrale a perietilor este necesara o vechime de minimum 28 zile, daca cladirea are o vechime insemnata este necesara verificarea tencuieli/stratului suport cu ciocanul trebuie sa fie rezistent pentru a sustine un termosistem.

Alegerea tipului de termosistem:

Cel mai folosit este polistirenul, din motive financiare sau necunoștința de cauză mulți aleg un polistiren cu o densitate mică, montaj necorespunzător sau grosimea optimă. Termosistemul recomandat de noi este polistirenul expandat ignifugat EPS 80 si o grosime de minim 10cm, economia de moment isi va spune cuvantul in urmatori ani prin aparitia fisurilor, poate chiar si decojirea tencuieli, sau prin nerespectarea izolatiei la pervazuri si apar infiltrții. Polistirenul expandat ofera o termoizolație buna, este ignifugat și nu prezinta un risc de aprindere. Marele avantaj poate fi montat direct pe zidarie și datorită debitări cu ajutorul unui dispozitiv special se pot obtine dimeniuni preferențiale care oferă posibilitatea corectări planeități fațadelor (ex. izolatia fațadei este de 10cm grosime si pe alocuri mai sunt necesare corecți de 2cm in plus sau 1 cm in minus). Costul materialelor acestui tip de termosistem in 2019 a fost în jur de 60lei – 80lei/mp in funcție de producatorul si calitatea materialelor (polistiren expandat 10cm EPS80, adeziv lipire armare, dibluri 160mm, plasă fibră armare 160g/mp, colțare PVC, profil PVC picurător cu plasa, profil soclu, profil auto adeziv pentru uși si ferestre, adeziv drișcuit, amorsa, și finisaj decorativă siliconată) iar manopera 45-60lei/mp in funcție de complexitatea și mărimea lucrărilor.

Termosistem vată bazaltică este superior fața de polistiren o recomandăm cu încredere are eficientă termică foarte bună și din punct de vedere al circulației vaporilor permite o respirație superioara a peretilor aspect ce se regasește in confortul casei iar in caz de incendiu reactia ei la foc este 0. Costul acestui tip de termosistem este destul de ridicat, nu permite debitarea din grosime lafel ca polistirenul iar in caz de probleme cu planeitatea fațadei este necesara tencuirea ceea ce reprezintă un cost în plus și prelungirea termenului de executare al lucrari cu 28 zile minim perioadă necesară pentru a ajunge tencuiala la maturitate deplină. Costul materialelor ( vată bazaltică 10cm grosime, adezivul special pentru lipire/armare, diblurile cu cui metalic, plasa de armare, profil soclu, coltare pvc cu plasa, profil cu picurator, profil auto adeziv pentru tocărie uși și ferestre, tencuială decorativă siliconată) se ridica la 100 – 160lei/mp iar manopera 70-90lei/mp

Celco Izomineral care practic este asemanator unui BCA cu o densitate mai mica, este la început merită dar merita incercat la pereți interiori ce nu pot fi termoizolați pe exterior, este mai economic și ocupă mai puțin spațiu decât soluțiile alternative (rigips si vată bazaltică) este mai rezistent mecanic de cât polistirenul dar este mult mai permisibil la vapori.

Termosistem celco izomineral

Sperăm ca acest articol vă este de ajutor!

Informații utile pentru a face o hidroizolație terasă bloc constuit înainte de 90

Va prezentam cateva din etapele lucrarii pentru refacerea hidroizolatiei in functie de starea terasei dvs. se stabileste ce lucrari sunt necesare.

  • Decopartarea hidroizolatiei vechi pana la hidroizolatia veche a cladiri (cea din bitum) in unele situatii este necesara decopertarea pana la sapa de nivel;
  • Pregatirea suprafetei consta in topirea stratului de bitum ramas in urma decopertari astfel incat sa obtinem o suprafata unitara fara crapaturi/fisuri, rectificarea defectelor de panta (unde balteste apa) prin adaugarea de bitum sau straturi succesive de membrane, dupa aceste operatiuni nu mai este necesara amorsarea suprafetei suport deoarece stratul de bitum proaspat topit asigura o aderenta excelenta;
  • Gurile de scurgere sau pluviale, inlocuirea lor se face obligatoriu (de acolo incep problemele de principiu) este necesara scoatera gurilor de scurgere vechi prin decopertare pana la sapa de nivel unde se verifica starea tevi pluviale (de obicei in urma reparatiilor anterioare ne profesionale am gasit crapaturi) apoi se incepe pregatire stratului suport prin adaugare de bitum pentru o aderenta excelenta intre gura de scurgere si sapa de nivel, gura de scurgere se mufeaza in jur de 7-8cm cu teava pluviala unde in caz de necesitate se adauga silicon bituminos;
  • Montare primul strat de membrana noi recomandam folosirea unei membrane bitumunoase fara ardezie cu o grosime de 4mm cu armatura poliester;
  • Montare stratului final este necesara montarea unei membrane cu un invelis de potectie de ardezie(acesta are rol de protectie impotriva razelor U.V care sunt responsabile pentru imbatranirea membranelor in timp) sau folie de aluminiu, membrana trebuie sa aiba armatura polisester;
  • Montare aerator sau se mai numesc deflector se recomanda montarea lor 1 la cel putin 100mp in varfurile de panta, ele au rol de evacuare a vaporilor de apa din structura terasei in timpul sezonului cald;
  • Aerisirile de la bucatarii si baii, trebuie asigurat ca ele sa pot face posibila circulatia aerului catre exterior ( daca sunt astupate ele produc foarte mult condens in sezonul rece incat apar urme de umezeala in zona lor in interiorul locuintei) si asigurarea etansietati astfel incat sa nu patrunda apa in perioada furtunilor.
  • Atentie trebuie acordata si tevi de scurgere (baie si bucatarie) care ies pe bloc, acoperirea sau infundarea lor duce la creearea uni vid pe teava si goleste supra plinul de la ghiuveta,sifon pardoseala, toaleta etc. rezultatul este miros neplacut in locuinta.
  • Verificare hidroizolare terasa prin inundare, se astupa gurile de scurgere dupa care se inunda terasa cu minim 7 cm apa pe suprafata totala a terasei timp de 72 de ore.

Pentru acest tip de hidroizolatie se ofera o garantie de minim 15ani, cost estimativ material manopera in functie de starea terasei si lucrarile efectuate si materiale folosite costurile incep de la 35lei si pot depăși 90lei/mp.

hidroizlatie terasa bloc finalizata

Probleme cu hidroizolatia: ce trebuie sa stii inainte de a reface hidroizolatia blocului

Daca locuiti la etajele superioare si vi se pare imposibila rezolvarea problemelor cu infiltrtiile dorim sa va ajutam cu cateva sfaturi in aceasta privinta.

In primul rand acoperisul este considerat parte comuna la fel ca usa de la intrare a blocului si teava de scurgere deci la aceasta lucrare trebuie sa contribuie toata lumea, iar daca refuza sunt organe abilitate ale primariei (in general cei de la dispeceratul politiei locale va pot indruma) care pot obliga si chiar amenda asociatia de propietari in vederea rezolvari acestei probleme, legislatia asociatiilor de propietari prevede ca pentru a efectua lucrari de reparatii este nevoie de 3 oferte care trebuiesc prezentate consiliului de administratie al asociatiei care trebuie sa aleaga cea mai buna oferta.

Pentru a fi executata o lucrare de calitate si cu o durata de viata lunga lucrarea trebuie facuta pe toata suprafata scarai in acelas timp, (din punct de vedere financiar sunt fime care lucreaza in rate de pana la 6 luni).

Alegerea materialui/membranelor hidroizolante ele sunt de mai multe tipuri: APAO, SBS, si APP noi recomandam folosirea membranelor SBS fiind mai rezistente in timp si cu armatura poliester cu o grosime de minim 3.8-4mm avand o greutate de 5kg/mp.

Schimbarea gurilor de scurgere: in zona gurilor de scurgere (in general acolo sunt problemele) trebuie facuta o verificare atenta, in marea majoritate a cazurilor este necesara decopertarea pana la sapa de nivel scoasa scurgerea veche si inlocuita cu una noua, in acest timp se inspecteaza teava pluviala sa nu fe fisurata. Trebuie facuta cu atentie etansietatea guri de scurgere cu teava pluviala.

Amorsarea si pregatirea suprafetei suport: inainte de amorsare suprafata suport trebuie sa fie curata desprafuita. In caz ca suprafata suport prezinta galme/unflaturi acestea se formeaza datorita lipsei de aerator/deflector (sunt vapori de apa care nu au pe unde sa evapore) acestea trebuiesc taiate si topite.

Punerea in opera a membranelor bituminoase se incepe din zona scurgere/pluviala/jgheab (punctul cel mai jos) si se continua catre cel mai inalt punct astfel incat imbinarile sa ”contra apei”

Montarea aerator/deflector se monteaza 1 la 100mp de hidroizolatie, se da o gaura pana la sapa de nivel apoi se lipesc suplimentar cu inca un strat de membrana ele ajuta cum am spus si mai sus la evaporarea condensului din acoperis.

Montare parafrunzar el se montaza in zona scurgerilor si are rol de a impedica patrundera frunzelor si alte corpuri straine in pluviala.

Sper ca aceste informatii sa va fi fost de ajutor.

Izolatie termica exterioara balcon – infiltratii

În acest articol vă prezentăm un aspect important care trebuie să îl aveți in vedere pe parcursul lucrărilor de izolație termică a balconului și anume izolarea corespunzătoare a glafurilor și a pervazelor pentru evitarea apariției infiltrațiilor pe viitor.

După motarea tocăriei balconului se taie spuma poliuretanica care a umplut golurile dintre tocărie tavan, perete și parapet balcon cu ajutorul unui cuter sau cuțit.

spuma poliuretanica balcon

Izolarea glafurilor se face cu polistiren expandat, grosimea este stabilită în funcție grosimea spumei poliuretanice astfel in cat sa acoperim 5mm din tocăria balconului dupa care se montează un profil auto adeziv cu plasă. 

Profil auto adeziv cu plasa profil autoadeziv montaj profil autoadeziv

 Acest profil previne apariția fisurilor dintre tocarie si glafuri, la partea superioara se monteaza profil cu picurator.

profil-pvc-cu-picurator montaj profil picurator

Montarea glafurilor la exterior care pot fi din Marmura, Aluminiu, Pvc, etc. la montarea lor nu trebuie astupat sistemul de drenare al condensului din tocărie.

drenaj condens toc PVC

Speră ca vă sunt de ajutor aceste informatii.

Prețuri hidrotermoizolatie terasa circulabila/ necirculabilă pentru construcții noi

Termohidroizolatie terasa necirculabila varianta 1

  • După curățarea terasei, direct pe placa de beton se așează o membrană HDPE Tefond ce are rol de strat de difuzie. Prețul acesteia pornește de la 13lei/mp;
  • Montare polistiren extrudat sau expandat cu o densitate mai mare decat cel de fatada ex. eps 150 cu o grosime minima de 10cm. Preț incepand de la 50lei/mp;
  • Șapa armată cu plasa sudata ochi 10×10 cm 3,5-4mm grosime. în functie de grosime preturile incep de la 70lei/mp material manopera;
  • Dupa ce s-a turnat șapa este necesar un timp de uscare/maturare de 21zile in tot acest timp este obligatoriu ca temperatura exterioara sa nu scada sub 0 grade.
  • Amorsare, montare guri de scurgere si montare hidroizolatie dublustrat formata din prim strat o membrana ca strat difuzie vapori urmata de o membrana cu ardezie.
    • Amorsa bituminoasa 200lei/cutie aprox. 70mp
    • Membrana strat difuzie 25lei/mp
    • Membrana cu ardezie 25lei/mp
    • Butelie propan 92lei 1/100mp/
    • Acesorii, aeratoare, scurgeri, parafrunzare – 90lei/100mp

Întâmplări îți pot fi de folos daca ești în cautarea unei locuințe

Întamplarea cu acoperișul, clientul nostru a cautat pe internet Hidroizolatii constanta

Acum 2 ani am fost solicitați de un cuplu tânăr care achiziționase un apartament prin prima casă situat la ultimul nivel, etajul 4 mai exact. La prima vedere apartamentul părea recent renovat dar după prima ploaie au apărut infiltrațiile, puțin lângă ușa de la intrare încă o pată mica în bucătărie. Solicitarea era pentru o mică reparație dar după ce am ajuns la fața locului și am urcat pe terasa blocului unde am descoperit că pe suprafața apartamentului respectiv era un acoperis improvizat de tip șarpanta fără autorizație cu plăci de internită lipsa sau cele care existau erau crăpate și multe alte modificări la hidroizolația veche a blocului, acel acoperiș deservea ca adăpost pentru porumbei iar pardoseala acoperită de 10-15cm escremente si o mulțime de gândaci .

A fost nevoie de demolarea acoperișului (oparațiune destul de costisitoare) și refacerea hidroizolației, până la începerea lucrărilor fiind asociație de propietari a trebuit facută sedința cu toți vecini unde cu greu au fost convinși să contribuie la lucrare unde fost nevoie de 1 an de zile.

Întâmplarea cu igrasia clientul nostru a cautat Termoziolatii constanta

Garsoniera situată la parter termoizolație, tâmplărie pvc, ușa metalică etc.

Am fost contactați de domnișoara ce achiziționase garsoniera mai sus menționată si ne-a mărturisit că are probleme cu igrasia și  transpiră geamurile.

După o evaluare amănunțita am constatat ca ”termosistemul” avea 2 cm grosime și o densitate forte mică, partea superioară nu era închis corespunzător, terminația se făcea în rostul plăcilor de beton ce face legatura între etaje unde erau fisuri si crăpaturi. Cand ploua toata apa se infiltra in spatele polistirenului și menținea peretele meru umed, glafurile geamurilor erau incheiate in rama gratiilor unde lafel cad ploua toata apa lafel pătrundea în spatele polistirenului, sticla termopan transpira deoarece nu era vidata corespunzator dar si datorita umiditați acumulată in pereti.

Ca remediere a fost indepartat termoizolatia veche (operatiune destul de costisitoare) dupa care am montat un termosistem de 10 cm cu o densitate de 16kg/mc (EPS80), sa rectificat grilajele geamurilor pentru termoizolarea corespunzatoare a glafurilor și inlocuirea sticlei termopan cu o sticla 4 sesons.

Pe interior pentru îndepartarea mucegailui existent a fost nevoie de raschetarea peretilor pana la beton spalarea cu clor si aerisire timp de 2 zile dupa care sa aplicat glet, lavabil si inlocuirea parchetului. 

Am fost solicitați pentru deblocări de usi clienți nostri căutând Alpinism utilitar constanta

Fie că pierduse cheia și aveau o dublură în locuința și nu aveau altă posibilitate decât să strice ușa, sau o ușa sofisticată care se încuie îndata ce a inchis-o și a uitat cheia în interior, noi am intrat pe geam si am recupera cheia. Vă recomand sa faceți asta cu o societate sau cu cineva de incredere iar pe perioada cat iti cauta prin casa cheia sa tii legatura cu el prin un apel video asa procedam noi.

porumbei

Montaj plase anti păsări

Câte de dragi ne sunt sunt momente când din cauze ca mizeria, mirosul si zgomotul suntem dispuși la măsuri extreme.

Venim în ajutorul dvs. cu montaje de plase anti pasari realizat profesionist cu plase galvanizate pe cabluri de oțel anâvnd protectie anticoroziva si oferă o rezistența foarte bună în timp sau perioade de vijelii.

Plasele se pot monta pe luminatoare blocuri, rosturi de dilatație, ghene de gunoi, etc.

Deasemenea realizam si montaje de dispozitive anti pasari in locuri greu acesibile cu alpinisti utilitari, aceste dispozitive nu rănesc păsarile.

Montajul este asigurat de personal profesionist cu experiența în domeniu, alpinisti utilitari.

Etape termosistem

Pentru un termosistem eficient este nevoie de respectarea urmatoarelor etape:

  • Evaluarea suprefetei suport, este necesar sa fie curata, rezistenta, avand o vechime de minim 28 de zile. Suprafata se controleaza cu ciocanul, daca are rezistenta necesara pentru sustine o termoizolatie;
  • Amorsarea, mareste aderenta adezivului cu care se fixeaza polistirenul la suprafata suport;
  • Fixarea profilului de soclu are rol atat de sustinere, dar si de ghidaj;
  • Lipirea placilor de polistiren se face stil zidarie adezivul se intinde cu ajutorul gletierei cu dinti de 10-12 mm sau in cazul in care suprafata suport prezinta denivelari mai mari de 10 mm se aplica pe margini sub formă de cordon perimetral cu o latime de 5 cm si în mijlocul placii 3 puncte de lipire;
  • Montare diblurilor numarul si amplasarea acestora trebuie sa fie determinat de un arhitect, pe baza analizei suprafetei si a calculelor de sarcina;
  • Plasa de armare are o densitate de minim 145g/mp si se ingroapa cu ajutorul gletierei cu dinti de 10-12 mm, are rol de armare si previne aparitia crapaturilor ulterioare ce ar putea fi generate de diversi factori de mediu;
  • Montarea profilelor de colt contribuie la otinere unor muchii perfet drepta si fara crapaturi;
  • Finisarea este indicat sa asteptati cel putin 30 zile de la montarea termosistemului inainte de a realiza finisajul, pentru a permite uscarea in profunzime a stratului de armare. In tot acest timp protejati fatada impotriva conditilor atmosferice neprielnice.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

hidroizolatii

Ce inseamna flexibilitate la rece?

Flexibilitatea la rece a membranelor se refera la temperatura exterioara la care acestea pot fi aplicate. Membranele destinate a fi folosite in timpul rece cu flexibilitate de -10, -15, -20 sau -25 grade Celsius sunt astfel aditivate ca sa fie mai moi, maleabile, la acele temperaturi, pentru a usura croirea si aplicarea acestora. In mod logic, aceste materiale nu se vor aplica in conditii de calitate atunci cand temperaturile sunt pozitive si, in special vara pe vreme calduroasa, deoarece vor fi mult prea moi.

Pentru a putea fi aplicate, aplicatorii trebuie sa foloseasca mai putin decat ar fi necesar flacara, astfel incat lipirea materialului va fi superficiala cu efecte negative (dezlipire, lasare a materialului, in special pe partile verticale, aparitia de gogosi, pungi de aer etc) pe parcursul duratei de viata.

Flexilbilitatea la rece actioneaza invers cu stabilitatea la cald. Deoarece membranele bituminoase se aplica cu flacara, adica cu caldura, este important ca stabilitatea la cald sa fie cat mai mare.

Perioada aplicare Flexibilitate la rece Stabilitate la cald
Vara Mica – 0 / -5 gr C Mare – 130 gr C
Iarna Mare -5 / -20 gr C Mica – 110 – 120 gr C

.

Ce tamplarie PVC este cea mai potrivita pentru proiectul meu?

Termopanele nu mai sunt un lux. Incep sa devina o necesitate si asta se poate vedea cu ochiul liber la orice bloc, casa, asta ca sa nu mai vorbim despre vile. Principalul avantaj consta in gradele Celsius in plus din apartament …

Alegerea tipului de geam termopan
Alegerea unui tip de geam termopan este, nu de putine ori o mare dificultate pentru nespecialisti.
In cele ce urmeaza va vom prezenta cateva sfaturi practice pentru a fi siguri ca alegerea pe care o veti face va fi cea mai buna.

Stiati ca exista anumite standarde recomandate in alegerea tamplariei si sticlariei, precum:
· in ceea ce priveste sticla, se recomanda folosirea sticlei de tip low-E, pentru o bariera termica foarte ridicata, care determina o scadere a coeficientului de transmisie termica. (K=1,1W/mpK)
· pentru a se incadra in standardele de izolatie fonica se recomanda ca ansamblul de fereastra cu geam termopan sa reduca zgomotul exterior cu minimum 29dB

Pentru tamplarie se recomanda:
· pentru blocurile de locuinte se recomanda utilizarea tamplariei PVC
· se recomanda ca grosimea peretilor profilelor sa fie de cel putin 3 mm
· armatura utilizata se recomanda a avea o grosime de 1,5 mm pentru a asigura o buna rezistenta mecanica a profilelor
· se recomanda utilizarea unei feronerii de tip reglabil

CRITERII DE ALEGERE A GEAMULUI TERMOPAN

Exista cateva criterii de care orice cumparator ar trebui sa tina seama inainte de a formula o cerere de cumparare.
· Pretul este un criteriu de selectie care incepe sa-si piarda pozitia de prim determinant al deciziei de cumparare. Acesta datorita faptului ca pretul este tot mai putin important fata de calitate.
· Tipul de geam. Aspectele si performantele geamului termopan pot fi modificate prin incorporarea in unitatea de geam a diferitelor tipuri de sticla, grosimea foilor de sticla si natura gazului din interiorul cavitatii formate. Cel mai folosit tip de sticla este cel de tip float. Acesta se remarca prin trei caracteristici de baza: calitate, transparenta si claritate. Conform testelor efectuate utilizarea geamului termopan diminueaza pierderile de energie cu cel putin 50 % pe baza mentinerii unei temperaturi constante.

Cea mai buna alegere este sticla Low-E (Low Emissivity). Aceasta are mai multe straturi microscopice de argint care fac ca foaia de geam sa aiba o izolare termica superioara, care pierde numai 10% din caldura. Sticla LOW-E actioneaza ca o bucata de tabla pusa in spatele caloriferului, reflectand 90% din caldura spre interiorul camerei. Acest tip de geam este foarte bun iarna: daca afara sunt -10 grade C, iar in casa +20 grade C, pe un geam termopan obisnuit vor fi doar +9 grade C, in timp ce pe cel cu LOW-E vor fi +17 grade C.